Mediteranski festival knjige u posjetu Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 9 svibnja, 2018
Mitopeja - prva tri naslova

U okviru programa 2. po redu Mediteranskog festivala knjige (MFK) koji se održava u Splitu od 9. do 13. svibnja organiziran je projekt MFK n putu za sve one koji neće moći doći u Split. U suradnji sa izdavačkom kućom Mitopeja MFK će posjetiti četiri dalmatinska grada među kojima i Sinj.

Predstavljanje izdavačke kuće i razgovor sa voditeljem Vladimirom Cvetkovićem Severom u Sinju će organizirati Kulturno umjetničko središte u četvrtak, 10. svibnja u potkrovlju Galerije Sikirica s početkom u 19 sati.

Mitopeja je nova hrvatska nakladnička kuća, posvećena naslovima lijepe književnosti nadahnutima mitom. Vodi je iskusni zagrebački prevoditelj Vladimir Cvetković Sever, a jedinstvena je po tome što svaki naslov najprije objavljuje u ograničenoj nakladi od petsto individualno obrojčanih primjeraka za izravnu prodaju. Dosad je izdala tri naslova – Nordijsku mitologiju Neila Gaimana (luksuzno izdanje rasprodano, redovno izdanje u pripremi), Pokopanog diva Kazua Ishigura i Medvjeda i Slavuja Katherine Arden. Svojim knjigama postavlja nove parametre pristupačnog luksuza što se dizajna i izrade tiče, dok je više kritičara uvrstilo Pokopanog diva među najbolje prijevode 2017. godine.

Posebnost Mitopeje je i u tome što se obvezuje na preuzimanje cjelokupnog opusa svojih književnika, pa to vrijedi i za u nas još neobjavljena djela Gaimana i Ishigura, baš kao i za ostatak trilogije Zimska noć Katherine Arden. U pripremi su i klasici poput Crvenog Orma Fransa G. Bengtssona (u prijevodu s izvornog švedskog – knjiga je u nas objavljena još 1957. kao Dugi brodovi, u prijevodu s engleskog prijevoda) i kapitalnog djela Kralj bivši i kralj budući T. H. Whitea, uz niz suvremenih djela. Mediteranski festival knjige bit će jedinstvena prilika za neposredni doživljaj i kupnju Mitopejinih knjiga.

Za trajanja Festivala, Mitopeja će obići više dalmatinskih gradova i mjesta, donoseći dašak MFK-a u Imotski, Makarsku, Sinj i Zadar.

Predstavljanje u navedenim dalmatinskim gradovima bit će jedinstvena prilika za neposredni doživljaj i kupnju ‘Mitopejinih’ knjiga i još jedan korak u nastojanju Mediteranskog festivala knjige da lijepu književnost približi čitateljima. Na samom MFK-u u Splitu Izdanja ‘Mitopeje’ moći će se kupiti na štandu Superknjižare.

Mitopeja_vizitka-Marcellus
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh