fruhwald

Međunarodne galopske utrke ‘Kup Cetinskog kraja’

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2013
galopske_utrke

Foto: Ante Gašpar

U organizaciji Konjičkog kluba ‘Sokol’ iz Brnaza na sinjskom Hipodromu sutra će se održati međunarodne galopske utrke ‘Kup Cetinskog kraja’. U okviru programa koji počinje u 15 sati i 30 minuta održat će se 4 utrke.

Predsjednica KK ‘Sokol’ Ivana Šabić podsjetila je kako je riječ o tradicionalnoj utrci koja se održava svake jeseni.

‘Ova utrka počela se održavati davno prije izgradnje sinjskog Hipodroma, kada se održavala na aerodromu Piket. Do sada je to organizirao KK ‘Alkar’. Iz određenih razloga ove godine nisu pokazali interes pa smo mi preuzeli organizaciju. Suorganizator je poduzeće za parking ‘Kamičak’, a ususret organizaciji izašli su Viteško alkarsko društvo i Alkarska ergela. Posebno bih se zahvalila gospodinu Branku Zorici koji je odradio niz tehničkih stvari da bi se utrka održala’, naglasila je Ivana Šabić.

Šabić dodaje kako će zaljubljenici u konjički sport sutra moći uživati u 4 galopske utrke.

‘Prva je na redu revijalna utrka ‘Alkarski kup’. U ovoj utrci sudjelovati će konji iz Alkarske ergele koji sudjeluju u Alci, a jahat će jahači koji nisu profesionalci. Ova utrka bila je redovita u jesenskim utrkama, a evo nakon dugo godina ponovno će se održati. Bit će i tri oficijalne utrke. U 16 sati i 15 minuta počet će prva utrka ‘Kup GK Sokol’. Distanca je 1400 metara, aprijavljeno je 7 konja. Utrka ‘Kup općina Cetinskog kraja’ na rasporedu je u 17 sati i 15 minuta. Distanca je 1700 metara, a u njoj će sudjelovati 8 konja. Posljednja utrka pod nazivom ‘Kup Grada Sinja’ održat će se u 18 sati, a u njoj će sudjelovati 5 konja. Ukupni nagradni fond je 32 tisuće kuna’, istaknula je Šabić.

Dodajmo kako je cijena ulaznice 20 kuna. Pokrovitelji ovogodišnjih galopskih utrka su Grad Sinj i Hrvatski galopski savez.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh