BANNER FERATA

MEL-ov pršut šampion sajma u Tinjanu

Autor/ica
Objavljeno: 21 listopada, 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Arhiva MEL-a

Prošlog vikenda u Tinjanu je održan 7. sajam pršuta ISAP, na kojem su odličan plasman izborili  pršutari s područja Cetinske krajine. Šampionske titule dodijeljene su pršutarima: za ‘Dalmatinski pršut’ – MEL, vlasnik Jakov Lovrić iz Hrvaca, a za ‘Istarski’ Jeleniću iz Svetog Petra u šumi.

U najbrojnijoj kategoriji ‘Dimljeni pršuta s kožom’ najboljim dalmatinskim pršutom proglašen je pršut mesnice MEL Hrvace, koji je ove godine u mjesecu travnju već proglašen šampionom 8. nacionalnog sajma pršuta u Sinju. MEL se tako neosporno svrstao na sam vrh najkvalitetnijih proizvođača dalmatinskog delikatesnog pršuta u Republici Hrvatskoj.

U kategoriji ‘Dalmatinski pršut’ zlata su dobili: Pršut Voštane iz Trilja, Poljoprivredno-braniteljska zadruga Svilaja iz Vrlike, Delicije Marović iz Sinja, Kulina Nova Sela iz Metkovića, Pršutana Puntica iz Vinjerca, Eurodelikatese iz Metkovića, Bel-Cro Trade iz Drniša i Baba delicije iz Drniša. U istarskoj kategoriji zlata su dobili Pršutana Antolović iz Tinjana, te tvrtka Pisinium iz Pazina.

Vlasnik šampionskog pršuta u kategoriji ‘Dalmatinski pršut’ Jakov Lovrić istaknuo je kako se svake godine pomiče granica kvalitete pršuta, a uspjeh MEL-ovog pršuta nije slučajan.

‘Tvrtka MEL je svake godine bila pri vrhu. Ako nismo bili prvi, bili smo drugi ili treći. Mi zaista dosta ulažemo u naš proizvod, uzgajamo svinje u Hrvatskoj, imamo produženi tov, imamo kooperante, pazimo na hranidbu, na starosnu dob. Ova nagrada je rezultat našega rada’, kazao nam je Jakov Lovrić.

Ovogodišnji Sajam u Tinjanu prvi je održani sajam pršuta od ulaska RH u Europsku uniju, što je posebno važno za proizvođače. sajam je posjetilo oko 20 tisuća ljudi, a predstavilo se više od 30 izlagača iz 7 zemalja: Španjolske, Italije, Austrije, Crne Gore, Slovenije, BiH i Hrvatske.

‘Na takvom sajmu biti šampion, imati najveći broj bodova zaista je velika nagrada, ali i obveza tvrtki MEL da i dalje nastoji ponoviti tu kvalitetu. Mi želimo biti kvalitetni i radit ćemo onoliko koliko budemo imali kvalitetne sirovine, koliko možemo sami, u suradnji s našim kooperantima, uzgojiti svinja odgovarajuće i težine i kvalitete da bismo imali ovakav rezultat. Želimo raditi kvalitetu, a nismo za masovnu proizvodnju. Nadam se da ćemo na tom putu opstati’, istaknuo je Lovrić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh