svabo

Memorijalni spust Cetinom UDPNHBDR SDŽ

Autor/ica
Objavljeno: 7 rujna, 2021
spust

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije provela je projekt „Memorijalni spust Cetinom – 30. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početak oružane obrane od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu grada Sinja i Cetinske krajine“ financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Predstavnici udruge sudjelovali su na službenom programu obilježavanja 30. obljetnice napada na vojarne bivše JNA nakon čega su položili aranžmane na grobove poginulih hrvatskih branitelja Ivana Kambera, Luke Ercega, Ive Lelasa i Ante Baraća.

UDPNHBDR – SDŽ je u sklopu projekta također organizirala i Memorijalni spust Cetinom za članove obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Na Memorijalnom spust nazočni su bili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, predsjednica UDPNHBDR RH Sandra Rapčak i dopredsjednica URUPBDR-a Sinj Dragica Hrgović.

Po završetku Memorijalnog spusta Cetinom udruga je održala prigodni domjenak za sudionike te podjelu zahvalnica i pehara. Pehar za treće mjesto uručila je predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak, koja se ujedno zahvalila svima na velikom odazivu na Memorijalni spust Cetinom i sudjelovanje na ovoj značajnoj obljetnici za grad Sinj i Cetinsku krajinu u Domovinskom ratu.

Pehar za drugo mjesto uručio je izaslanik Splitsko-dalmatinske župana Damir Gabrić koji se zahvalio organizatorima te poručio da je mladost koja je nazočna na ovom Memorijalnom spust dokaz da se žrtva poginulih hrvatskih branitelja nikada neće zaboraviti.

Pehar za prvo mjesto uručila je Ida Punda Kavelj, izaslanica podpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda. Kavelj je u govoru istaknula da joj je osobita čast po prvi puta sudjelovati na ovakvom događaju sa članovima obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, posebice s unucima Onih koji su živote dali za slobodnu domovinu, narod i budućnost, te da je spomen na Njih dokaz da Njihova žrtva nikada neće i ne smije biti zaboravljena.

Zahvalnice sudionicima Memorijalnog spusta Cetinom dodijelila je Božena Romac, izaslanica gradonačelnika grada Sinja Mira Bulja, koja je napomenula da Grad Sinj godinama podržava udrugu u ovakvim i sličnom aktivnostima kojima se nastoji očuvati sjećanje na najhrabrije među nama, One koji su svoje živote dali u Domovinskom ratu te da je ponosna da se u aktivnosti uključuju i mlade generacije koje su temelj da se istina o Domovinskom ratu nikada ne zaboravi zbog žrtve koju su njihovi djedovi dali za Domovinu i narod.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh