fruhwald
otvorena vrata

Miljenko Marić na čelu triljskog Gradskog vijeća?!

Autor/ica
Objavljeno: 15 lipnja, 2013

miljenko_maric

U srijedu, 19. lipnja održat će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja. Kako doznajemo, Nova snaga triljskog kraja za predsjednika Gradskog vijeća predložit će Miljenka Marića.

Podsjećamo, na proteklim Lokalnim izborima triljski HDZ, čiji je kandidat Ivan Šipić izabran za gradonačelnika, osvojio je 7 vijećničkih mandata te je u tom trenutku imao relativnu većinu u Vijeću. No, nakon prvog izbornog kruga koalicija HDS – HRAST-POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU – HSP (4 vijećnika), NL Josipa Galića (2 vijećnika), koalicija HSU-SDP-HNS (1 vijećnik) i HSLS (1 vijećnik) ujedinili su se u zajedničku koaliciju pod nazivom NOVA SNAGA TRILJSKOG KRAJA te su tako osigurali apsolutnu većinu u Gradskom vijeću.

U razgovoru s vijećnikom koalicije Nova snaga triljskog kraja, predsjednikom HSU Trilj Veselkom Gabričevićem, doznali smo kako će koalicija NOVA SNAGA TRILJSKOG KRAJA za predsjednika Gradskog vijeća predložiti Miljenka Marića.

Od gradonačelnika Ivana Šipića pokušali smo doznati hoće li HDZ predložiti svog kandidata za prvog čovjega triljskog Gradskog vijeća, a on nam je kazao kako se još ne može očitovati o tome. Kako kaže, konačna odluka o tome hoće li i koga će kandidirati HDZ bit će donesena u utorak.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh