MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Ministar Predrag Fred Matić čistio Cetinu

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2013
ciscenje_cetine1

Foto: Filip Ratković

Jučer je na rijeci Cetini, od mosta na Hanu do Despotuše ispod Otoka, održana ekološka akcija u kojoj se čistilo korito rijeke od smeća. Akciju su organizirali Udruga maloljetnih dragovoljaca i branitelja liječenih od PTSP i Odred izviđača ‘Vitezovi’ Sinj.

Izviđačima, braniteljima i ostalim stanovnicima naselja uz Cetinu u ovoj akciji pridružio se i ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matić sa svojim suradnicima.

‘Uistinu je bilo lijepo spustati se desetak kilometara niz Cetinu, ali žalosti činjenica koliko se onečeščuje ova rijeka. Prvi put sam s braniteljima u ovoj akciji, ali sigurno ne i posljednji put. Branitelji su i na ovom primjeru pokazali kako se čuva okoliš i prirodno bogastvo. Međutim, ima i onih koji to ne razumiju, pa bacaju sve i svašta u Cetinu. Moram kazati kako ovu akciju podržava i ministar okoliša Zmajlović, međutim zbog drugih obveza nije mogao danas biti ovdje na Cetini’, kazao je ministar Predrag Matić.

Nakon spuštanja čamcima do otočića Despotuša, ministru su domaćini predstavili projekt uređenja ovog lijepog izletišta mnogih Cetinjana. Ministar Matić istaknuo je kako će u cijelosti podržati projekt te će podržati zahtjev branitelja kojeg će uputiti Ministarstvu poljoprivrede da im se otočić Despotuša dade u dugogodišnju koncesiju.

Nakon druženja na Cetini, ministar Matić u Sinju je posjetio prostor suvenirnice Galerija, braniteljske zadruge ‘Pomoć u kući’.

Fotogalerija

 

ferata@ferata.hr
0997370409