DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ministar Šime Erlić posjetio Centar kompetencija 3LJ

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2023
cekomlj

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je posjetio Centar kompetencija 3LJ, projekt oznake KK.01.2.2.03.0017 vrijednosti 10 milijuna EUR, u gospodarskoj zoni Čaporice gdje se susreo s gradonačelnikom Ivanom Bugarinom i njegovim suradnicima.

Prilikom posjete i obilaska istraživačko razvojnih laboratorija ministru Erliću prezentirane su aktivnosti i način rada Ustanove CEKOM 3LJ od strane ravnatelja Ivana Šušnjare. Podrška i sudjelovanje u sufinanciranju projektnih aktivnosti od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU od iznimne su važnosti kako bi Ustanova CEKOM 3LJ mogla provoditi svoje aktivnosti, naglasio je ravnatelj Šušnjara.

Ministar Erlić je istaknuo kako ga veseli vidjeti uspješnu realizaciju ovog projekta koji je u završnoj fazi provedbe te da isti ima važnost za razvoj cijele Dalmatinske zagore, a Europska unija je prepoznala važnost Centara kompetencije što se vidi kroz planirana sredstva u novom financijskom razdoblju. Kao mogućnost daljnjeg nastavka istraživanja i stvaranja novih vrijednosti.

Na sastanku su sudjelovali ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota, ravnatelj Javne ustanove RERA S.D. Jozo Sarač i Mate Paštar, viši savjetnik te zaposlenici na projektu CEKOM 3LJ.

Na kraju posjeta gradonačelnik Bugarin je upoznao goste s gospodarskom zonom Čaporice i njenim razvojem.

ferata@ferata.hr
0997370409