miro bulj
hdz

Ministranti Župe Vojnić – Gardun darivali korisnike Centra ‘Juraj Bonaći’

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2020
DSC

U prostorijama Centra ‘Juraj Bonaći’, podružnica Sinj danas je upriličeno lijepo druženje gdje su se stekla nova prijateljstva.

Naime, ministranti Župe Sv. Jurja m. Vojnić – Gardun, predvođeni svojim župnikom don Antom Gabrilom i župljanima Lovrom Bajićem i Antom Kundidom, posjetili su sinjski Centar ‘Juraj Bonaći’. Razlog njihovog posjeta je bio uistinu slatkog sadržaja, o čemu je don Ante Gabrilo kazao:

‘Drago mi je da sam ovdje sa svojim ministrantima i starijim župljanima. Tijekom blagoslova obitelji koje smo imali proteklih božićno-novogodišnjih blagdana, naši ministranti odlučili su pokrenuti jednu humanitarnu akciju. Sve poklone koje su dobivali od župljana odlučili su donirati korisnicima ovog centra. Radi se o poklonima slatkiša, sokova i vidim kako je naš dolazak jako dobro razveselio korisnike i djelatnike Centra’, kazao je don Ante Gabrilo, ističući kako je najbitnije da mladi ljudi od rane mladosti steknu određenu ljudsku i kršćansku naviku pomagati potrebite i stjecati nova prijateljstva.

DSC

U ime djelatnika Centra, gostima je na lijepim poklonima i dolasku zahvalila voditeljica likovne suvenirnice Ana Madunić.

‘Zahvaljujem ministrantima i don Anti Gabrilu koji su nas posjetili na ovim poklonima. Lijepo je vidjeti ovo druženje naših korisnika i vjerujem kako je ovo početak jednog dugotrajnog prijateljstva’, kazala je Madunić.

Poznato je kako sami korisnici Centra tijekom cijele godine provode aktivnosti izrade prigodnih suvenira, rukotvorina, slika. Jedan takav dar, a radi se o tapiseriji ‘Alkar’, u ime korisnika Centra don Anti Gabrilu poklonio je Šime Penić.

‘Drago nam je da ste došli u naš prostor da vidite gdje mi provodimo dan, gdje učimo. Vi ste naši novi prijatelji i neka vas dragi Bog čuva’, kazao je Šime Penić.

DSC
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh