extrametal

Miro Bulj: Borit ću se za malog čovjeka

Autor/ica
Objavljeno: 23 svibnja, 2020
miro bulj

U programu Hit radija danas je gostovao Miro Bulj – sinjski gradski vijećnik, vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije i saborski zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora.

Podsjećamo, prošlog tjedna raspušten je 9. saziv Sabora RH, a prema saborskoj statistici Miro Bulj bio je najaktivniji zastupnik – tijekom četiri godine za riječ u sabornici javio se čak 3218 puta.

Osvrćući se na protekli mandat, Bulj je kazao kako se trudio koliko god je mogao, predlagao brojne zakone, poduzimao inicijative i rješenja, obilazio teren i pokušavao mijenjati stvari u Republici Hrvatskoj.

‘Smatram da se za Hrvatsku vrijedi boriti, a posebno za moj Sinj i cetinski kraj, za cijelu Dalmaciju. Ulagao sam ogroman trud, maksimalno koliko sam mogao. Naravno da uvijek može bolje i više. Ja osjećam da sam dao sve od sebe, ali i žal što se nije napravilo više’, kazao je Bulj.

Najviše ga veseli što je prvi u državi dao prijedlog da se osiguraju besplatni udžbenici osnovnoškolcima. Tada su ga, kaže, nazivali populistom, a kasnije je ta odluka donesena na županijskoj pa potom i državnoj razini te danas svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj imaju besplatne udžbenike.

Predsjednik RH Zoran Milanović donio je odluku kako će se parlamentarni izbori, na kojima će se birati zastupnici za 10. saziv Hrvatskog sabora, održati 5. srpnja. U političkim kuloarima pojavila se informacija kako će upravo Miro Bulj biti nositelj liste MOST-a u 9. Izbornoj jedinici. Bulj nam tu informaciju nije potvrdio, ali niti demantirao.

‘Kao nestranačka osoba koja je bila na listi MOST-a ću se kandidirati na toj istoj listi. To je jednostavno moj smjer, ja sam takav čovjek i nastavit ću se boriti uz te ljude’, kazao je Bulj.

Ukoliko mu građani ponovno ukažu povjerenje, borit će se, kaže, da sačuvamo naše prirodne resurse, da se konačno krene s brzom cestom Kukuzovac – Križice, da se naša polja dodijele poljoprivrednicima kako bi oni koji žele raditi mogli ostati na ovim područjima.

‘Borit ću se za sve ono za što sam se i do sada borio. Moj osnovni slogan je: borit ću se za malog čovjeka i za opstanak ljudi na ovom području’, naglasio je Miro Bulj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh