miro bulj
hdz

Miro Bulj: Tražimo izvanrednu sjednicu GV

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2020
naslovna autobusi

Saborski zastupnik i vijećnik Gradskog vijeća Grada Sinja Miro Bulj danas nam je poslao priopćenje za javnost u kojem navodi:

‘Danas sam podnio zahtjev s potpisima dvanaest vijećnika kojim tražimo da se održi izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja povodom učestalih samozapaljenja autobusa tvrtke Promet Sinj d.o.o. i time podredno ugroženoj sigurnosti prijevoza putnika, učenika i studenata s područja Grada Sinja, o čemu smo predložili i donošenje zaključka.

Time bi Gradsko vijeće Grada Sinja zauzelo stav o problemu koji opterećuje brojne građane te bi se od prijevoznika i nadležnih institucija zatražilo da omoguće siguran prijevoz putnika, učenika i studenata s područja Grada Sinja, te spriječe ponavljanje opasnih situacija samozapaljenja autobusa kojima se izravno ugrožavaju životi putnika.

Također sam i ministru Davoru Božinoviću postavio zastupničko pitanje o tome što je poduzelo Ministarstvo unutarnjih poslova u Prometu Sinj d.o.o. a vezano za tehničku ispravnost i starost vozila, nastavno na moju predstavku iz listopada 2019. godine.

Nedopustivo je da djeca i njihovi roditelji žive i putuju sa strahom a da institucije i prijevoznik šute. Očekujemo da će ovakva jedna rasprava potaknuti sve odgovorne da se u najkraćem roku putnicima osigura kvalitetan i pouzdan javni prijevoz.’, stoji u priopćenju Mira Bulja

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh