ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Mislav Rajevskij dobitnik dekanove nagrade

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2021
mislav rajevskij

U Velikom amfiteatru splitskog FESB-a jučer je održana svečanost povodom obilježavanja 61. obljetnice osnutka Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim studentima, među kojima je i Sinjanin Mislav Rajevskij.

Svečanosti su, uz domaćine dekana prof. dr. sc. Srdjana Podruga te prodekane izv. prof. dr. sc. Petra Šolića, izv. prof. dr. sc. Branimira Lelu i doc. dr.sc. Teu Marasović, nazočili i prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu s prorektorima prof. dr. sc. Leandrom Vranješ Markić, prof. dr. sc. Đurđicom Miletić i prof. dr. sc. Tomislavom Klićem, gradonačelnik Splita prof. dr. sc. Ivica Puljak i Damir Brčić, pročelnik Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove Splitsko-dalmatinske županije.

Čestitajući FESB-u ovu značajnu obljetnicu, rektor Ljutić je istaknuo znanstvenu izvrsnost Sveučilišta u kojoj veliku ulogu ima upravo ovaj Fakultet. Istaknuo je važnost ulaganja u znanost, odnosno ljude, jer je, kako kaže, upravo ljudski potencijal ono što nas izdvaja od drugih.

Dekan Podrug je kazao kako ove godine na FESB-u studira 2.311 studenata. Studijske programe je završilo njih 570, od toga 100 na stručnim studijima, 220 na preddiplomskim sveučilišnim i 243 na diplomskim sveučilišnim studijima, a sedam zaposlenika FESB-a je u proteklom razdoblju doktoriralo. Pohvalio se i brojnim nagradama i priznanjima FESB-ovih znanstvenika, projektima, organiziranim konferencijama, ali i uspjesima studenata.

S obzirom na to da zbog epidemioloških razloga proslava Dana Fakulteta lani nije održana, na jučerašnjoj svečanosti dodijeljene su dekanove nagrade najuspješnijim studentima Fakulteta za akademske godine 2019./2020. i 2020./2021. Mislav Rajevskij, student druge godine diplomskog studija elektrotehnike, dobitnik je dekanove nagrade u generaciji 2020./2021.

‘Ovo je velika čast zato što sam izabran u konkurenciji od 40-ak kolega, to su studenti iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Bila je stvarno žestoka konkurencija i ovo mi je velika motivacija za daljnji rad i trud. Kad ste najbolji u ovoj konkurenciji onda vam je sljedeći cilj biti direktor npr. HEP-a ili tako nešto. Moram reći da sam imao jako dobru pozadinu, dobre temelje jer sam pohađao elektrotehničku školu u Sinju gdje su profesori stvarno davali sve od sebe u radu s nama učenicima, tako da sam možda zbog toga bio i u nekoj prednosti u odnosu na svoje kolege na fakultetu, koji su na FESB došli iz gimnazije ili nekih drugih smjerova’, kazao je Mislav Rajevskij.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh