semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Mještani Radošića zaustavili radove na postavljanju antene

Autor/ica
Objavljeno: 4 studenoga, 2014

radosic_antene3

Nakon što su sredinom rujna prosvjedovali protiv postavljanja antena teleoperatera u blizini svojih domova, mještani Radošića ponovno su u istoj akciji.

Naime, nakon što su dobili dojavu da su radnici koje je poslala tvrtka TELE 2 jutros počeli s kopanjem kanala za postavljanje baznih stanica, Nikola Crnac čija se obiteljska kuća nalazi pokraj objekta predviđenog za antenu i nezavisni vijećnik Miro Bulj pozvali su mještane na ponovni prosvjed. U kratkom vremenu okupilo se dvadesetak mještana Radošića koji su zatražili od radnika da prekinu s radovima, što su i oni učinili.

Mještani su ustrajni u nakani da u svome naselju spriječe postavljanje antena jer strahuju kako mi im njihovo zračenje moglo ugroziti zdravlje.

‘Prvi prosvjed očito nije ostavio dojam na izvođače radova, a mi ćemo nastaviti prosvjedovati do kraja. Ne želimo da se to postavi jer šteti zdravlju, dokazano je da izaziva karcinom mozga i ostale bolesti. Pozivamo ostale mještane da nam se pridruže u dežurstvu, a ja ću dežurati 24 sata’, kazao je Nikola Crnac.

‘U zaključku s prvog prosvjeda istaknuli smo kako nećemo dozvoliti postavljanje baznih stanica u naseljenim mjestima, u ovom slučaju na Radošiću, jer je dokazano kako su štetne za zdravlje jer imaju zračenja. Međutim, teleoperater TELE 2 se oglušio na to i jutros je poslao svoje djelatnike da počnu s radovima. Mi smo za sada spriječili te radove i dežurat ćemo dok god to bude trebalo. Tražimo da dođu predstavnici teleoperatera da nam kažu od koga i na koji način su dobili dozvole za rad’, istakuno je nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj, naglašavajući kako nitko nije tražio mišljenje struke i lokalnih jedinica o postavljanju ovih antena koje su, kako kaže, iznimno štetne i pogubne za zdravlje ljudi, a posebno djece.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh