banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Mlada misa don Ante Bitunjca

Autor/ica
Objavljeno: 7 srpnja, 2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Ivica Perković

‘Uči me, Jahve, svojemu putu da hodim vjeran tebi, usmjeri srce moje da se boji imena tvojega!’ (Ps 86,11)’, odrednica je kojom je sebe za svećeničku službu predstavio mladomosnik don Ante Bitunjac na jučer održanoj svojoj mladoj misi u Rudi.

Veliko slavlje u Rudi počelo je ispred obiteljskog doma mladomisnika u zaseoku Bitunjci, od kuda se više stotina sudionika misnog slavlja, pod hrvatskim barjakom, uputilo do župne crkve Svetog Martina gdje je služena mlada misa.

Uvodnu riječ pred mnoštvom okupljenih vjernika održao je mjesni župnik don Marin Matijaca, koji je zahvalio ponosnim roditeljima Snježani i Ivanu što su crkvi podarili svog sina, a župnoj zajednici novog brata u propovijedanju kršćanskog nauka.

Svoju mladu misu don Ante Bitunjac rekao je uz koncelebraciju velikog broja svećenika. Uz mladomisnika su bili njegovi prijatelji svećenici mladomisnici koje je 28. lipnja u katedrali Svetog Duje zaredio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Čast da ima slovo propovjedanja na slavlju don Ante Bitunjca imao je don Hrvoje Prnjak. Na kraju misnog slavlja Don Ante u zahvali je emocije usmjerio prema roditeljima i braći kojima je zahvalio na velikoj potpori, te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji njegove mlade mise.

Uz mještane Rude i okolnih naselja svečanosti su nazočili dožupan Luka Brčić, predstavnici općine Otok na čelu s načelnikom Brankom Samardžićem, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, donačelnik Hrvaca Jakov Titlić i ostale osobe iz javnog, društvenog i političkog života.

Nakon svečanosti u župnoj crkvi Svetog Martina, druženje više stotina gostiju i prijatelja obitelji Bitunjac upriličeno je uz rječicu Ovrlju, gdje su se nazočnima pridružili i ostali svećenici nakon služenih svojih misa u župama, a među njima su bili dekan Cetinskog dekanata i župnik Trilja don Stipe Ljubas i sinjski gvardijan fra Petar Klapež koji su, uz ostale, uputili prigodne riječi mladomisniku i svima nazočnima.

Ovo je prva mlada misa u Rudi nakon 19 godina, nakon što je svoje mladomisničko slavlje imao don Branimir Projić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh