ALKARIC

Mlade obitelji žele živjeti u Cetinskoj krajini

Autor/ica
Objavljeno: 20 travnja, 2021
tu je tvoj dom

Na Natječaj Splitsko-dalmatinske županije za provedbu programa ‘Tu je tvoj dom’, koji je bio otvoren od 22. veljače do 31. ožujka ove godine, pristigla je ukupno 351 prijava, a gotovo polovica ih je s područja Cetinske krajine.

Projekt ‘Tu je tvoj dom’ dio je Programa demografskih mjera za mlade obitelji iz ruralnih područja. Cilj mu je stvoriti osnovne uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji u ruralna područja Splitsko–dalmatinske županije radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva te ravnomjernog gospodarskog razvoja Županije. Kroz program se dodjeljuju bespovratni poticaji za kupnju građevinskog zemljišta, kuće ili stana za stanovanje, za izgradnju kuće (od temelja), dovršetak započete gradnje kuće, adaptaciju neuseljene kuće ili stana te rekonstrukciju kuće ili stana za stanovanje.

Od ukupno 351 pristigle prijave na ovogodišnji natječaj za projekt ‘Tu je tvoj dom’ iz Cetinske krajine ih je 165 i to iz Grada Sinja 110, Grada Trilja 25, Grada Vrlike 2, Općine Otok 13, Općine Hrvace 11 i Općine Dicmo 4.

Prema informacijama iz Županije, Povjerenstvo će donijeti Prijedlog Odluke o raspodjeli dijela sredstava Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu namijenjenih Programu demografskih mjera nakon obavljenog očevida na terenu kada se utvrdi stvano stanje nekretnine za koju se traži poticaj, a potpisivanje ugovora s korisnicima će biti nakon objave Odluke u Službenom glasniku Splitsko-dalmatinske županije.

Dodajmo kako je kroz program demografske obnove ‘Tu je tvoj dom’ bespovratna sredstva do sada osiguralo 58 mladih obitelji s područja Cetinske krajine.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh