extrametal

Mladen Vučković pobjednik 298. Čoje!

Autor/ica
Objavljeno: 3 kolovoza, 2013

ml_vuckovic_kt

Pobjednik 298. Čoje je alkar Mladen Vučković koji je u tri trke sakupio ukupno 8 punata!

Nadmetanjem za Čoju danas su na Alkarskom trkalištu nastavljene 298. alkarske svečanosti. Nakon tri trke najviše punata, ukupno 8, imao je alkar Mladen Vučković, koji se ove godine oprašta od alkarskih nadmetanja.

Alkar Mladen Vučković rođen je 1972. godine, kao potomak stare alkarske obitelji. Njegov otac Anđelko bio je peterostruki slavodobitnik Alke, a stric Božidar vrsni alkar i alaj-čauš. Kao alkar Mladen je debitirao u pratnji barjaka 1992. godine, vojvodin ađutant bio je 1995. godine, a kao alkar kopljanik prvi put se nadmetao 1997. godine. Osim današnje Čoje, u riznici trofeja ima još po jednu Baru i Čoju te slavodobitnički plamenac kojega je osvojio na 290. Alki. Jaše na vlastitom konju Preferans kojega je darovao Alkarskoj ergeli.

Pobjedniku Čoje Mladenu Vučkoviću vojvoda Ante Vučić na koplje je privezao 311 centimetara crvene čoje, a Viteško alkarsko društvo darovalo ga je s 20 tisuća kuna i srebrnom plaketom alke. Srebrna plaketa pripala je i njegovom momku Antoniu Šimiću.

Sutra od 16 sati i 30 minuta na Alkarskom trkalištu održat će se nadmetanje alkara kopljanika za 298. Sinjsku alku. I ove godine u Sinju se očekuju brojni gosti i uzvanici na čelu s pokroviteljem Alke, predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

fotogalerija (autor: Ana Kontić)

 

vuckovic_mladen_coja_kt
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh