fruhwald
otvorena vrata

Mojanka bez trogirskog i makarskog smeća

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2013

mojanka_01

Smeće s područja Trogira i Makarske neće se odlagati na sinjskom odlagalištu otpada Mojanka.

Nakon što je Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode izdala rješenje kojim se zabranjuje gospodarenje otpadom i odlaganje svih vrsta otpada na trogirsko odlagalište, gradonačelnik Trogira Ante Stipčić za pomoć se, između ostalih, obratio i Gradu Sinju.

Rješenje Inspekcije Ministarstva stupa na snagu sutra, 15. listopada kada bi se odlagalište Vučje brdo, na kojem se odlaže i otpad iz Makarske, te općina Okrug i Marina, trebalo zatvoriti. Trogirski gradonačelnik za pomoć se obratio gradovima Splitu, Šibeniku i Sinju, koji nemaju zabranu za zbrinjavanje otpada, te im je uputio dopise da se izjasne o mogućnosti prihvata smeća iz Trogira.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan potvrdio nam je kako je u petak, 11. listopada, primio dopis od gradonačelnika Trogira.

‘Da, točna je informacija, u petak nam se pisanim putem obratio gradonačelnik Trogira, no nažalost nismo u mogućnosti pozitivno odgovoriti, ne samo Gradu Trogiru nego ni Makarskoj, niti bilo kojoj drugoj jedinici, s obzirom da u prostoru odlagališta otpada Mojanka razvijamo industrijsku-gospodarsku zonu Kukuzovac i nije nam cilj povećavati kapacitete tog odlagališta’, kazao je gradonačelnik Glavan.

mojanka_02

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh