svabo

Mostovci odgovaraju GO HDZ-a Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 28 listopada, 2021
Frano Boko

Most nezavisnih lista odgovorio je na osvrt GO HDZ-a Sinj na 4. sjednicu Gradskog vijeća. Priopćenje koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika Mosta u Gradskom vijeću Grada Sinja Frano Boko prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani,

žalosna je činjenica da službenik Grada Sinja, dugogodišnji pročelnik, desna ruka bivših Gradonačelnika i sinjski čelnik HDZ-a, govoreći nogometnim jezikom, sam sebi zabija autogolove.

Gospodine Vidalina još niste ni ugrijali svoju stranačku stolicu, a već se koprcate po vlastitom mulju služeći se lažima i obmanama kako bi oblatili legalno izabranog gradonačelnika i pripisali mu svoje neznanje i dugogodišnji nerad.

Važno je da narod zna kako ste upravo Vi trebali uvrstiti točku dnevnog reda o Odluci o naknadi za razvoj komunalnih vodnih građevina na području Grada Sinja jer ste po opisu svoga radnog mjesta trebali pratiti zakonske rokove o Odlukama koje danas pripisujete aktualnoj vlasti i gradonačelniku.

Isti svoj Prijedlog nove Odluke trebali ste još u prosincu prošle godine dostaviti g. Anđelku Bilandžiću, svom stranačkom kolegi, tadašnjem dopredsjedniku GV , koji je trebao sazvati sjednicu.  No, vi ste u to vrijeme bili zauzeti razvijanjem, pokazalo se loše, strategije za lokalne izbore ne mareći za građane čiji ste novac trošili.

Narodu, g. Vidalina, više ne morate niti objašnjavati da ste nesposobni jer su vam uskratili povjerenje i dugo očekivani legitimitet.

Istine radi, Odluka o naknadi za razvoj komunalnih vodnih građevina na području Grada Sinja prestala je važiti 31.12.2020. godine. Ni Vi kao Pročelnik ureda Grada kao ni direktor Vodovoda niste primijetili da je nužno sazvati Sjednicu da biste zaštitili ionako prazne novčanike  građana. Svojim krivim potezima naše sugrađane doveli ste na rub egzistencije, dok ste se vozili  u skupim autima i primali ne tako malu plaću koju su vam isti građani koje ste omalovažavali i omogućili.

Vaš nerad i nemar građani su plaćali kroz komunalnu naknadu, ali ćemo naći model da ih obeštetimo. Ova gradska vlast Vaše dugove neće plaćati!  Na vodećoj funkciji u Gradu bili ste 12 godina, mogli ste napraviti promjene, ali niste. Je li to bilo zbog neznanja ili nebrige danas je manje bitno. Ono što je bitno je surova činjenica da posao, za koji ste bili odlično plaćeni i još uvijek primate plaću, niste ništa radili.

Nakon završenih lokalnih izbora, gdje su vam građani pokazali što misle o vama, zaključali ste vrata svoje kancelarije, a s njima i dokumente i otišli na godišnji odmor. Jedino što ste od gradonačelnika tražili je da vam potpiše porodiljni dopust koji ste se odlučili koristiti.

G.Vidalina, jako skupo je vaš nerad koštao građane našega Grada, jer ste kao pročelnik prije 12 godina došli po Duhu svetomu i o tome će se zasigurno dugo pisati jer ste nas doveli do samog ruba provalije iz koje ćemo se samo marljivim radom i odgovornosti prema našim sugrađanima, možda izvući.’

Klub vijećnika Mosta u Gradskom vijeću Grada Sinja,

predsjednik Frano Boko

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh