semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Mr Dragonu galopski Kup grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 2 lipnja, 2018
Galopske trke 4

Po iznimno lijepom vremenu na sinjskom Hipodromu pred 600-tinjak gledatelja održana je galopska priredba “Kup grada Sinja” koju je organizirao Konjičko galopski Klub Alkar 1986 Sinj. U tri trke sudjelovalo je 19 domaćih grla.

U prvoj trci alaša na 900 metara za pobjedu Alkarski kup sudjelovalo je pet grla iz alkarske ergele. Prvo mjesto pripalo je grlu Alkar Sufler s jahačicom Amandom Cain. Drugo mjesto osvojila je Žitma s jahačem Paulom Stupalom, a na trećem mjestu plasirala se Hanfa koju je jahao Davor Svalina. Nagrade najboljima uručio je alkarski vojvoda Boško Ramljak.

Zanimljiva je bila druga utrka, isto alaša i na dionici 900 metara, trka punokrvnih konja svih pasmina i uzgojnih tipova. Prva kroz cilj prošla je Alpha Polaris vlasništvo Bože Majića s jahačem Robertom Pletikosićem. Drugoplasirani je bio Gringo vlasništvo Ante Markiolia s jahačem Tinom Penićem. Grlo KK Split Tiro Trouble s Amandom Cain stiglo je treće na cilj. Pobjedniku ove utrke pehar je dodijelila dopredsjednica KGK Alkar 1968 dr.sc Danica Ramljak.

U glavnoj trci dana “Kup grada Sinja” na 1100 metara slavilo je grlo Mr Dragon vlasništvo Stipe Bogdana i Darka Pavića Baje kojeg je jahao Tino Penić. Drugo mjesto pripalo je grlu Double Trouble vlasništvo Anđelke Lamartez s jahačem Robertom Pletikosićem. Treće mjesto osiguralo je grlo Raphael Santa s jahačem Davorom Svalinom iz Alkarske ergele. Pehare prvoplasiranima u ovoj trci dodijelila je gradonačelnica Kristina Križanac koja je i svečano otvorila ovu priredbu.

Zadovoljstvo nakon uspješnog galopskog dana bilo je kod predsjednika KGK Alkar 1968 Mirka Penića:

“Jako sam zadovoljan u prvom redu što su gledatelji imali prigodu vidjeti tri zanimljive trke domaćih grla i domaćih jahača. Oni koji svakodnevno borave na hipodromu i mukotrpno vježbaju i rade pokazali su da su i odlični jahači i na tome im čestitam”, kazao je Penić, ističući kako klub za rujan mjesec priprema obilježavanje 50 godišnjice od osnutka:

“Organizirat ćemo finale u preponskom jahanju Croatia cup i galopski memorijal “Ivica Glavan-Ićo”. Vjerujem kako će tada biti još više gledatelja na hipodromu, a mi na taj način želimo povratiti onu veliku tradiciju konjičkih i galopskih događanja u našem gradu i još jednom pokazati kako je Sinj središe konjičkog sporta u Hrvatskoj.”, kazao je Penić.

Zadovoljstvo je bilo u taboru pobjednika glavne trke. Stipe Bogdan bio je oduševljen uspjehom svoga konja:

“Naravno da sam presretan ovim uspjehom, i ja i moj prijatelj Baja Pavić. Svakako treba pohvaliti Tina Penića koji je vrhunski odradio trku. Sada se spremamo za Budimpeštu i nadamo se dobrom rezultatu.”, kazao nam je Bogdan.

Ova priredba imala je i humanitarni karakter. Naime, organizator je prikupljena sredstva od ulaznica i ostalih donacija, ukupno 4050 kuna, odlučio donirati roditeljima Luke Matića iz Čitluka za potrebe njihova boravka u Njemačkoj za vrijeme Lukina liječenja.

Suorganizatori priredbe su Turistička zajednica grada Sinja, Kamičak d.o.o, medijski pokrovitelji su Hit radio i portal Ferata, a glavni pokrovitelj je Grad Sinj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh