Mural u znak sjećanja na natporučnika Tomislava Baturinu

Autor/ica
Objavljeno: 27 siječnja, 2021
baturina mural

Povodom obilježavanja prve obljetnice pogibije natporučnika Tomislav Baturina, pilota HRZ-a, u Sinju na Štaliji preko puta PC Balinice postavljen je mural njemu čast.

Podsjetimo, zajedno s bojnikom Marinom Klarinom, Tomislav je poginuo 27.siječnja ispred Zablaća u padu helikoptera Kiowa OH-58 D. U znak sjećanja na svog sugrađanina KN Sinjski Maligani izradili su ovaj mural. Pokojni Tomislav Baturina u mladosti bio je nadareni sportaš, vratar u mlađim uzrastima Junaka.

Poginuli natporučnik Tomislav Baturina podrijetlom je s Maovica gdje mu je rođen pokojni otac Slavko, dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 4. gardijske brigade koji je do umirovljenja bio djelatni satnik HV-a, u Središtu za obuku mladih vojnika Sinj. Tomislav je odrastao u Sinju gdje je završio srednju školu, a poslije toga završio je turistički menadžment u Šibeniku. Nakon toga upisao je Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu i završio ga kao kadet HV-a, gdje je bio proglašen najboljim u svojem 18. naraštaju.

Neopisiva je i dalje tuga u srcima njegovih najmilijih, mnogobrojne rodbine i prijatelja. Tužno je sad na hrvatskom nebu za sve hrvatske zrakoplovce jer dok lete, s njima više nema viteza hrvatskog neba. Zauvijek će živjeti uspomena na Tomislava i vrline koje su ga krasile, a izrađeni mural od strane Sinjskih Maligana stalno će nas na to podsjećati.

baturina mural
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh