banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Muzej Cetinske krajine i ove godine obilježava Noć muzeja

Autor/ica
Objavljeno: 23 siječnja, 2014

noccetri

Muzej Cetinske krajine i ove godine, već 5. godinu za redom, uključit će se u obilježavanje Noći muzeja. Riječ je o tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji koja će se upriličiti u petak, 31. siječnja.

Prema riječima kustosice Muzeja Cetinske krajine Anite Librenjak, i ove godine za posjetitelje se priprema bogat prigodni program. Na samom otvaranju Noći muzeja, od 18 sati održat će se edukativna lončarska radionica pod nazivom ‘Kako sam izraditi muzejski suvenir’, u kojima će sudjelovati restauratorice Martina Ćurković i Zdenka Vrgoč.

‘Imat ćemo i prigodno predavanje s video-prezentacijama konzervatorskih i restauratorskih radova na keramičkim predmetima koje će održati restauratorica Martina Ćurković, koja je inače restauraciju završila na akademiji u Firenzi u Italiji’, kazala je kustosica Librenjak.

Osim edukativnog dijela programa, za posjetitelje Noći muzeja biti će organizirano i razgledavanje stalnog muzejskog postava arheološke zbirke i umjetničke zbirke, uz stručna vodstva muzejskih kustosa. Librenjak ističe kako će se u okviru programa također organizirati foto-video prezentacije provedbe dosadašnjih arheoloških istraživanja na tvrđavi Grad, koje Muzej Cetinske krajine sustavno obavlja od 2004. godine.

‘Kao i svake godine, priredit ćemo promotivnu prodaju muzejskih publikacija, a nadamo se druženju uz glazbu i prigodni domjenak’, naglasila je Anita Librenjak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh