bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Muzej Sinjske alke predstavljen na Google Arts & Culture

Autor/ica
Objavljeno: 24 rujna, 2020
muzej sinjske alke unutrasnjost

U okviru projekta GoogleArts & Culture i Croatia full of life predstavljen je Muzej Sinjske alke.

Riječ je o zajedničkom projektu tvrtke Google i Hrvatske turističke zajednice kojom se na svjetskom nivou prikazuje nematerijalna kulturna baština Hrvatske.

Izradu stranice za Google iz Muzeja Sinjske Alke vodio je kustos Tomislav Barhanović koji ističe kako je bilo iznimno zanimljivo raditi na tako velikom projektu.

‘Ovo će puno značiti, kako za Muzej Sinjske alke tako i za Grad Sinj i njegovu promociju kroz nematerijalnu kulturnu baštinu. Muzej je do sada široj javnosti predstavljen kroz nagrade muzejske struke, a suradnja s Googleom donosi nam prepoznatljivost u svjetskim okvirima. To nam je velika čast, ali i obveza, kako bi opravdali povjerenje koje smo dobili među 2000 institucija u svijetu koje se mogu tako promovirati’, istaknuo je Barhanović.

Osim Muzeja Sinjske alke, Hrvatska turistička zajednica za promociju na globalnoj razini odabrala je Muzej za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Napomenimo kako je Hrvatska prva u Europi, a treća u svijetu po broju nematerijalnih kulturnih dobara koji su na zaštićenoj listi UNESCO-a.

LINK: https://g.co/arts/HaTTZMfmvpNV68Ho8

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh