Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Na Dinari otvoreno planinarsko sklonište ‘Vjetar s Dinare’

Autor/ica
Objavljeno: 29 studenoga, 2020
plan skl vjetarsdinare

Na Dinari, predio Goveđa Kosa, na 1.330 mnm otvoreno je planinarsko sklonište ‘Vjetar s Dinare’.

Prije godinu dana izrada planinarskog skloništa na Goveđoj Kosi je bila samo ideja koju su članovi Planinarskog društva ‘Sveti Jakov’ Bitelić uspjeli realizirati tijekom posljednjih sedam mjeseci. U kratkom roku izgradili su planinarsko sklonište koje je otvoreno za sve planinare i ostale ljubitelje prirode.

plan skl vjetarsdinare

Iz PD ‘Sveti Jakov’ zahvaljuju se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izgradnji, posebno Vladi Renduliću, glavnom izvođaču radova te svim donatorima bez čije pomoći ovog skloništa ne bi bilo.

plan skl vjetarsdinare

Zbog novonastale situacije i epidemioloških mjera članovi PD ‘Sveti Jakov’ nisu bili u mogućnosti prigodno proslaviti otvaranje skloništa i 15. obljetnicu od osnivanja Društva. Ističu kako će to učiniti prvom prilikom, kada to epidemiološka situacija dozvoli.

plan skl vjetarsdinare

‘U izgradnju ovog skloništa, markiranju novih staza i postavljanju novih putokaza uloženo je puno truda i ljubavi. Nadamo se da će svi posjetitelji biti zadovoljni i da će dolaziti u što većem broju, ističu iz PD ‘Sveti Jakov’.

Do Planinarskog skloništa ‘Vjetar s Dinare’ vodi markirana staza od Planinarskog doma ‘Sveti Jakov’, u trajanju od dva sata.

plan skl vjetarsdinare

ferata@ferata.hr
0997370409