ALKARIC

Na mjestu barake izgradit će se parkiralište

Autor/ica
Objavljeno: 16 studenoga, 2020
baraka sinj dom zdravlja

U požaru koji je izbio sinoć nešto prije 18,30 sati izgorio je dio drvene barake sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja. Požar je lokaliziran u 19 sati, a ugašen u 19,50 sati.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, spriječeno je širenje vatre na cijeli objekt, kao i na susjedne objekte, odnosno na jednu od zgrada Doma zdravlja u kojoj se nalaze liječničke ambulante i Odjel hemodijalize. Uzroci požara još uvijek nisu utvrđeni, a očevid obavljaju policijski službenici.

Gostujući jutros u programu Hit radija ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Marko Rađa kazao nam je kako je sinoć oko 19,15 sati bio u Sinju, na mjestu događaja.

‘Kako sada stvari stoje, nije pričinjena nikakva materijalna šteta, s obzirom da je riječ o drvenoj baraci koja je već ranije bila predviđena za rušenje. Kako u zdravstvu nikada nema dovoljno sredstava, jer uvijek fali za preče stvari, za zdravstvenu zaštitu, onda takve stvari kao što je komunalno uređenje, jednostavno nikako da dođu na red. Evo, sada je izgleda prilika da se i taj dio riješi. Kako stvari stoje, vatra je krenula iz kontejnera koji su ispred barake. Riječ je o tri plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela’, kazao je ravnatelj Rađa.

Ravnatelj ističe kako je već stupio u kontakt s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja te sinjskom komunalnom tvrtkom Čistoća Cetinske krajine, kako bi se što prije krenulo u sanaciju toga prostora.

‘S obzirom da Dom zdravlja nema u planu graditi nikakvu novu zgradu, planiramo na tom mjestu izgraditi parkiralište sa 7 do 10 parkirališnih mjesta, s obzirom da nam parkirališnih mjesta nedostaje. Dio objekta koji je izgrađen od betona, u kojem je nekada bila kuhinja, preuredili bismo u skladište’, kaže ravnatelj.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh