BANNER FERATA

Na području SDŽ 9 novooboljelih, 1 oboljeli s područja Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 31 ožujka, 2020
upanija

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 9 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je na konferenciji za novinare Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je sedam osoba iz Splita te po jedna iz Sinja i Solina.

Ukupan broj oboljelih na području naše Županije je 99. Među njima je četvero malodobne djece i 29 zdravstvenih djelatnika. U samoizolaciji je 2.415 osoba, među njima 136 zdravstvenih djelatnika.

Prema riječima ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željke Karin, u 270 provjera zabilježena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, što je ukupno 145 slučajeva ovog mjeseca.

Većina bolesnika u KBC Split je blažeg kliničkog stanja, a neki imaju srednje teške znakove bolesti, kazao je ravnatelj KBC Split Julije Meštrović.

‘Na respiratoru je pet bolesnika i svi su u teškom kliničkom stanju. Riječ je o pacijentima iz susjednih županija, s područja Šibenika i Dubrovnika. I na Firulama i na Križinama imamo trijažna mjesta. Ne može se ući u bolnicu bez dozvole’, kazao je ravnatelj Meštrović.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Luka Brčić kazao je kako je na Duilovu 10 ljudi u karanteni, od kojih su trojica su vozači, strani državljani i svi su u dobrom zdravstvenom stanju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh