miro bulj
hdz banner
sdp

Na tulumu u Brnazama ozlijeđen policajac, u pomoć stigla i Interventna!

Autor/ica
Objavljeno: 5 travnja, 2021

Kako smo jutros doznali, prava drama odvijala se sinoć u Brnazama. Naime, djelatnici policije dobili su dojavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira.

Po izlasku na teren, u jednom objektu zatekli su 300-tinjak osoba. Osmah po ulasku u objekt, djelatnici policije su napadnuti od strane nekoliko osoba pa su u pomoć priskočili i pripadnici Interventne jedinice policije. Ovu informaciju potvrdila nam je Željka Radošević iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

‘Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze, ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba napadnuti su policijski službenici od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacili boce. Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Obzirom na oglušavanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju’, stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz PU splitsko-dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh