banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Nadzor mjera SCZ RH – mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Autor/ica
Objavljeno: 3 travnja, 2020

Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske još jednom građanima skreću pozornost da je na snazi Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Iz PU SD još jednom apeliraju na građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

‘Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.

Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti’, stoji u dopisu PU SD.

Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda.

Iz policije mole građane da prate savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu te zahvaljuju svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svakoga od nas.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh