ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Nadzor prometa

Autor/ica
Objavljeno: 16 lipnja, 2021
policija kontrola brzine

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu i smanjio broj prometnih nesreća, na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u četvrtak, 17. lipnja od 9 do 13 sati, provoditi će se nadzor prometa s naglaskom na kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, te nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz korištenje mobitela za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu. Korištenje sigurnosnih pojaseva ukoliko su pravilno postavljeni i korišteni smanjuju rizik od ozljeđivanja te pridonose smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri sudarima. Zato je Zakonom propisano da su vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa. Za nekorištenje sigurnosnog pojasa propisana je novčana kazna od tisuću kuna, a ista kazna propisana je i za nepropisnu uporabu mobitela.

‘Apeliramo na vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom’, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh