Nagrađeno troje nastavnika iz Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2020
Godišnje nagrađivanje odgojno obrazovnih djelatnika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.) Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto. Nagrađivanje najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika je uvedeno po prvi put prošle školske godine i nagrađeno je 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika.

Među nagrađenima nastavnicima su ove godine po 2. put nastavnici Ivica Borić i Nada Ratković iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj i Vesna Samardžićiz Osnovne škole Ivana Lovrića, Sinj koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Ove godine aktivnosti, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, dijeljenje primjera dobre prakse, primjene inovativnih metoda poučavanja uključivale su i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu.

S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima.

Imena dobitnika nalaze se na sljedećoj poveznici.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh