BANNER FERATA

OŠ Ivana Mažuranića nagrada ‘Najoriginalniji projekt škole’

Autor/ica
Objavljeno: 9 rujna, 2014
os_ivana_mazuranica01

Izvor: OŠ Ivana Mažuranića

Na ovogodišnjem natječaju Hrvatskih voda ‘Najmlađi za vode Hrvatske 2014’, koji se provodio uoči Svjetskog dana voda i na koji je pristiglo ukupno 53 prijava osnovnih škola diljem Hrvatske s ukupno prijavljena 83 projekta/rada škola u raznim kategorijama, nagradu za ‘Najoriginalniji projekt škole’ dobila je Osnovna škola Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski, Han.

U projektu čiji je motiv pjesma D. Cesarića ‘Slap’ sudjelovalo je 253 učenika od 1. do 8. razreda (od 7 do 15 godina), zajedno sa svim djelatnicima škole, a ciljevi su bili:
– razvijanje svijesti o vrijednosti vode u našim životima.
– bolja komunikacija i povezanost sviju koji sudjeluju u radu škole
– razvijanje osjećaja za lijepo i estetsko uređenje škole.

Voditelj projekta bio je učitelj likovne kulture, akademski kipar Andrija Zokić. Izradom reljefa u kombiniranoj likovnoj tehnici na drvenoj konstrukciji veličine 3,80x2m oblikovan je slap i njegov okoliš. Slap je uokviren stijenama među kojima izrasta stabalce s kojega vise kapljice od prozirne folije na kojima su učenici i djelatnici ispisali svoje poruke o vrijednosti vode kao i vrijednosti svakoga pojedinca. Instalacija slapa postavljena je u prostorima škole.

Nagrađene škole i učenike, Hrvatske vode su nagradile istraživačkim i edukativnim kompletima povodom obilježavanja ‘Dana Hrvatskih voda’ u ponedjeljak 8. rujna 2014

Fotogalerija ‘Najoriginalniji projekt škole’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh