Najpopularnija imena Ivan i Ana

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2021
hr bebe

Prema statističkim podacima matičnih ureda Sinj, Trilj i Vrlika, u 2020. godini roditelji s područja cetinskog kraja za svoje sinove najčešće su birali imena Ivan, Mihael, Matej i Roko, dok je najveći broj djevojčica dobio ime Ana, Marta, Lucija i Rita.

Ovi podaci dokazuju kako su u moru modernih imena u cetinskom kraju ipak najpopularnija tradicionalna imena Ivan i Ana. Tako je u prošloj  godini 10 novorođenih djevojčica dobilo ime Ana. Po 9 djevojčica dobilo je ime Lucija i Marta, 8 puta roditelji su svojim kćerima dali ime Rita, 6 puta Sara, te po 5 puta Iva i Mia. Što se tiče novorođenih dječaka, njih 12 dobilo je ime Ivan, 10 ih nosi ime Mihael, po 9 Matej i Roko, 8 Ivano, 7 Luka te po 6 Ante i Petar. Zanimljivo je kako su ime David, koje je u cetinskom kraju bilo najpopularnije muško ime u 2019. godini kada ga je dobilo 13 dječaka,  u 2020. dobila tek tri dječaka.

Podsjetimo, u prošloj godini na području cetinskog kraja rođeno je 419 djece, što je 14 manje nego u 2019 godini. U Matičnom uredu Sinj koji obuhvaća i područje općina Hrvace, Dicmo i Otok (bez naselja Ruda i Udovičić) prošle godine prijavljeno je 339 novorođenih beba. U Matičnom uredu Trilj (uključujući Rudu i Udovičiće) prošle godine prijavljene su 72 bebe dok je u Matičnom uredu Vrlika prošle godine upisano 8 beba.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh