ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

‘Naše malo misto’ i Josip Kuletin

Autor/ica
Objavljeno: 20 listopada, 2020

Fra Jozo Župić  se kroz svoj tekst osvrnuo na hvaljenu koračnicu Splitske kale koju je komponirao Josip Kuletin, a  dramskim umjetnicima je poslužila kao inspiracija za kreiranje njihovih dijela.

Kako vrijeme brzo leti!?  Kao da je bilo jučer kad smo gledali televizijsku seriju ‘Naše malo misto’. Ta hrvatska serija snimana je 1969. u Vranjicu kod Splita-prvi dio, a drugi dio sniman je u Stari Gradu na Hvaru. Serija je snimljena po scenariju Miljenka Smoje. Redateljska palica pripala je Danielu Marušiću a filmski snimatelj bio je Branko Blažina. Danima se pričalo o glumcima: Borisu Dvorniku, Karlu Buliću, Asji Kikić, Vladimiru Medaru i drugima. Sjećamo se i zadnje epizode koja je emitirana 28. ožujka 1971. godine s poznatim citatom na kraju odjavne špice ‘Adio i nikad više’!

Međutim, ta je serija više puta ponavljana na hrvatskoj televiziji. Ovih dana slušao sam isječak u kojem je prikazana vatrogasna vježba i slušajući glazbeni uradak što ga je svirala limena glazba 1971. godine, otkrio sam da je početak te vježbe popraćen koračnicom Kroz Splitske kale koju je komponirao Josip Kuletin. Tijekom snimke na YouTube još je jednom odsviran motiv iz te koračnice.

Video možete pogledati na linku:

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh