banner stozer cz sinj

Nastavljaju se akcije za pomoć potopljenoj Slavoniji

Autor/ica
Objavljeno: 24 svibnja, 2014

pomoc_cksinj02

Iz Sinja je jutros za Slavoniju krenuo još jedan kamion pomoći, a poslijepodne će biti upućen još jedan.

Oko 20 tona pomoći jutros je iz prostorija Gradskog društva Crvenog križa Sinj upućeno kamionom u Županju. U tijeku je utovar još 10-tak tona hrane, higijenskih i ostalih potrepština koje su prikupili stanovnici s područja cijele Cetinske krajine, koje će poslijepodne također biti upućene u Slavoniju.

Ravnatelj Crvenog križa Ante Omrčen kazao nam je kako je jučer upućen i jedan kombi pomoći za stanovnike s područja općine Maglaj u Bosni i Hercegovini, a priprema se još jedan koji će humanitarnu pomoć dostaviti stanovnicima mjesta Prusac kraj Donjeg Vakufa.

U Crvenom križu danas je bila i dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

‘Meni samo preostaje da se zahvalim svima, cijelom puku Cetinske krajine koji je uistinu još jednom pokazao kako ima veliko srce. Još uvijek imamo dosta količina i organizirat ćemo, vjerojatno već idući tjedan još jedan transport’, kazala je Križanac.

Akcije prikupljanja pomoći za Slavoniju nastavit će se i idućih dana. Sinjski Crveni križ pomoć će prikupljati radnim danima od 7 do 14 sati, na Bazenu se akcija odvija svaki dan od 8 do 20 sati, u prostorijama udruge Utis pomoć će se prikupljati radnim danima od 8 do 14, u Kući Tripalo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 20 sati, a utorkom, četvrtkom i subotom od 10 do 12 sati.

Grad Trilj nastavlja s akcijom ‘Srcem za Slavoniju’, u okviru koje se pomoć prikuplja u prostorijama Gradske uprave Trilj do subote, 31. svibnja, od 8 do 13 i od 17 do 19 sati, nakon čega će biti prevezena u prostorije GD Crvenog križa Sinj.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh