Natan Zlodre u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 22 srpnja, 2013
natan

Nakon prošlog ljeta Sinjani će uskoro ponovno uživati u zvucima gitare Natana Zlodre.

Ovaj Sinjanin rođen 1996. u Splitu, spada u najvrsnije mlade hrvatske gitariste, što potvrđuju sjajni rezultati od kojih izdvajamo: prva nagrada, zlatna plaketa i dvije specijalne nagrade na međunarodnom natjecanju Morski Festival Gitare u Sloveniji (2011.); prva nagrada i zlatna medalja na European Classical Guitar Competition Mauro Giuliani – premio ‘Enrico Mercatalli’ u Italiji (2012.); prva nagrada na HDGPP državnom natjecanju komorne glazbe u Opatiji (trio, 2012.); prvo mjesto, zlatna medalja i posebna nagrada na ‘Svirel Competition’ u Sloveniji (trio, 2013.).

Natan Zlodre nagrađen je i na Sarajevo International Guitar Festu i Guitar Art Festu u Beogradu, a nedavno se kao prvoplasirani vratio i s državnog natjecanja u Dubrovniku.

Ovaj vrsni mladi gitarist nastupao je u dvoranama kao što su Arena Zagreb, KD Vatroslav Lisinski, HGZ Hall, Forgar Hall Auditorium (Italija), Kolin Theatre (Češka), Viteška dvorana Maribor (Slovenija)…

Očekujući poziv za prvi samostalni koncert u Sinju, Natan će pred svojim sugrađanima nastupiti u kulturnom dijelu programa predstavljanja knjige ‘Još Hrvatska nij’ propala’ autora Ivana Ugrina u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sinj.

Predstavljanje knjige ‘Još Hrvatska nij’ propala’ i gitaristički nastup Natana Zlodre održat će se u Alkarskim dvorima u Sinju, u četvrtak 25. srpnja s početkom u 20 sati.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh