miro bulj
hdz

Ne parkirajte na mjesta koja su namijenjena za osobe s invaliditetom

Autor/ica
Objavljeno: 5 lipnja, 2020
parking

Mnogo puta se dogodi da neodgovorni, bahati vozači svoje vozilo parkiraju na parkirališna mjesta namijenjena osobama s invaliditetom, koja su kao takva odgovarajuće označena. Ovo je, nažalost, vrlo čest slučaj i na parkingu trgovina, ugostiteljskih i stambenih objekata, obrazovnih i drugih javnih ustanova na području grada Sinja.

Na mail Ferate dobili smo fotografije jedne čitateljice, naše sugrađanke koja je jutros na parkingu ispred ispostave županijskog Doma zdravlja zatekla vozilo bez istaknute naljepnice pristupačnosti na parking mjestu namijenjenom za osobe s invaliditetom.

Naša čitateljica zbog djeteta posjeduje znak pristupačnosti, no kaže kako se zbog ovakvih slučajeva puno puta ne može parkirati na mjesto za invalide. Tvrdi kako se, nakon što je vozač spomenutim vozilom napustio parkirno mjesto, na isto to mjesto parkiralo drugo vozilo, koje također nije imalo znak pristupačnosti.

Čitateljica u mailu navodi kako ne želi nikoga prozivati ni javno ‘blatiti’, već samo apelira da se ovakvoj ružnoj praksi stane na kraj. Smatra da bi bilo korisno uvesti povremene patrole prometne policije, jer se nakon napisanih kazni ovakve stvari sigurno ne bi događale.

Ovim putem još jednom apelirano na sve vozače: Ne parkirajte na mjesta koja su namijenjena za osobe s invaliditetom. Nije u redu stati na mjesto za osobe s invaliditetom niti ‘na jednu minutu’, ako na to nemate pravo.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh