“Neokaljani” u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 6 kolovoza, 2013
neokaljani

U srijedu 7. kolovoza s početkom u 20 sati, u Alkarskim dvorima bit će predstavljena knjiga Neokaljani, sinjskog autora Borislava Vukasovića Lončara.

Borislav Vukasović Lončar rođen je 1967. u Sinju. Bio je sudionik Domovinskog rata kao pripadnik postrojbi 4. gardijske brigade i 126. brigade. Povremeno piše kraća prozna djela, a kratki roman Neokaljani prvi je koji objavljuje.

Ova knjiga je priča o ratnoj ljubavi liječnice i hrvatskog vojnika, koja pobjeđuje ratno blato i smrt, ali u vrtlogu poslijeratnih hrvatskih neprilika, postaje tragičnom za glavnog junaka.

Neokaljane je danas u programu Hit radija predstavio poznati sinjski ratni reporter Petar Malbaša koji je zajedno s Gradom Sinjem i UDVDR – Sinj suorganizator predstavljanja ove knjige.

‘Cilj mi je svake godine u ovo vrijeme okupiti sinjske branitelje, da se ne zatre spomen na slavna vremena kada smo stvarali Hrvatsku. Predstavljanje Knjige Borislava Vukasovića Lončara je idealan povod za tako nešto’, ističe Malbaša.

Malbaša ja još kazao kako će program voditi novinarka HRT-a Magdalena Šipić i kako će kao predstavljači knjige nastupiti Mario Tomasović, predsjednik splitske HVIDR-e; dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalnog-dokumentacijskog centra Domovinskog rata; i Joško Kontić, glavni urednik Hit radija i Ferate.

Petar Malbaša najavio je i mogućnost dolaska jednog, u posljednje vrijeme zaboravljenog, ali iznimno cijenjenog hrvatskog branitelja podrijetlom iz Cetinskog kraja.

Predstavljanje kratkog romana Neokaljani, prema riječima organizatora Petra Malbaše, završit će prigodnim domjenkom uz pjevanje hrvatskih braniteljskih pjesama.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh