mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Nesuglasje ili nesporazum sinjskih dogradonačelnika?

Autor/ica
Objavljeno: 15 veljače, 2014
ugrin_krizanac

Prometni stručnjak Željko Prelas, jutros nas je izvijestio kako će danas u 16 sati u uredu gradonačelnika, predsjednicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Sinja i dogradonačelniku Zlatku Ugrinu, predstaviti idejno rješenje prometnog problema u sinjskim ulicama Istarska i Put Petrovca.

Nakon što smo ovu informaciju objavili na Ferati i u programu Hit radija, nazvala nas je dogradonačelnica Kristina Križanac i osvrnula se na najavljeni sastanak:

‘Nikakav službeni sastanak nije sazvan u gradskoj upravi od strane izvršne vlasti. Mi podržavamo sve dobronamjerne koji žele ponuditi rješenja bilo kojih problema koje osjećamo u našem gradu, ali za sve smo otvoreni na način koji je primjeren upravljanju gradom.’

Nedugo nakon ovog istupa dogradonačelnice saznali smo kako je sastanak odgođen, navodno zbog nedostatka informacija. Ovu poruku, gradskim vijećnicima koji su prethodno pozvani na sastanak, poslao je sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin. Zanimljivo je da dogradonačelnik Ugrin u poruci odgode naglašava kako je riječ o službenom sastanku.

Pokušali smo saznati nešto više o znakovitoj neusuglašenosti dvoje sinjskih dogradonačelnika oko karakterizacije sazvanog pa odgođenog – (ne)službenog sastanka. Prvenstveno nas je zanimalo je li dogradonačelnica Kristina Križanac uopće bila pozvana na sastanak koji je navodno sazvao dogradonačelnik Zlatko Ugrin, a koji je trebao biti održan u uredu sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana koji se već gotovo tri tjedna nalazi na bolničkom liječenju.

Odgovor na ovo pitanje nismo dobili. Dogradonačelnica Križanac kazala nam je kako je ona o spornom sastanku već rekla što je imala reći, dok dogradonačelnik Zlatko Ugrin nije odgovarao na naše brojne telefonske pozive.

Stoga smo nazvali Željka Prelasa koji nam je rekao kako je sastanak dogovorno prolongiran za sutra ujutro u 10 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409