Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Nini Marendić malo falilo za uspjeh na Superpotjeri

Autor/ica
Objavljeno: 30 listopada, 2023
NINA MARENDIC

U novom izdanju Superpotjere sinoć je bilo itekako zanimljivo. Nasuprot odličnim lovcima pojavili su se isto tako odlični igrači. Na žalost, tek jedan od njih uspio je osvojiti novac (3 tisuće eura), dok su ostali bili blizu velikog uspjeha.

Među natjecateljima bila je i mlada Sinjanka Nina Marendić koja je u prvom krugu ostvarila tri točna odgovora (iznos od 1.500 eura). Uslijedila je igra protiv lovaca u kojoj se studentica biologije i tehnologije mora na Splitskom sveučilištu odlučila za duel s četvero lovaca za 9.000 eura s 12 sekundi prednosti. Unatoč izvrsnoj igri, Nina nije uspjela pobijediti Krešimira Sučevića Međerala, Mladena Vukorepu, Svena Marcelića i Moranu Zibar. Lovci su je nadigrali s tek 5 sekundi prednosti, tako da je Nina ostala bez novca za upis u auto-školu, za što je bila predvidjela novac da ga je osvojila.

NINA MARENDIC

Ova mlada Sinjanka zanimljiva je osoba i u ostalim aktivnostima. Na Festivalu znanosti 2016. u Sinju osvojila je drugo mjesto, kao učenica Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti. Dobila je nagradu od 2.000 kn u gotovini, te knjige ‘Kemijski leksikon’, ‘Svemir kao slagalica’, ‘100 znanstvenika koji su promijenili svijet’, ‘Hrvatski školski pravopis’ i ‘Slijepe karte svijeta’, majicu Festivala i posjet Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković 2017.

Nina je zajedno sa svojom sestrom Anom bila volonterka u projektima Udruge ‘Srma’, a isto tako u organizaciji ove udruge bile su sudionice dječjih radionica ‘Ljeto je eto, a što sad?’. Članica je Zbora mladih Župe Gospe Sinjske.

Sve čestitke Nini!

NINA MARENDIC

ferata@ferata.hr
0997370409