NL dr. Stipislava Jadrijevića: Vrijeme neumoljivo curi, a Gradonačelnice i njenih stavova nigdje!

Autor/ica
Objavljeno: 1 srpnja, 2020
nl dr jadrijevic

Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića i Klub vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića u sinjskom Gradskom vijeću uputili su priopćenje za javnost, u kojem izražavaju zabrinutost zbog nesazivanja tematske sjednice Gradskog vijeća na temu ‘Aglomeracija Sinj’, koja je zatražena prije dva mjeseca.

‘Poštovani sugrađani,

Još prije dva mjeseca zatražena je hitna tematska sjednica u svezi projekta ‘Aglomeracija Sinj’, a mi se pitamo zbog čega ista još uvijek nije sazvana!? Kao da u ovom gradu nikoga nije briga za jednim od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti Grada Sinja.

Podsjećamo da je na natječaju za izgradnju Aglomeracije pristigla ponuda koja je veća preko 150 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti nabave. Jako zanimljivo je da su pristigle ponude za ‘Aglomeraciju Trilj-Otok’ unutar dozvoljenih granica/odstupanja, a za ‘Aglomeraciju Sinj’ su preko 150 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti.

Standardna i ustaljena manira Gradonačelnice, kada su prekoračenja u pitanju je ‘izražavanje zabrinutosti’.

‘Izražavanje zabrinutosti’ je standardan brand Gradonačelnice za natječaje s većim ponudama od procijenjene vrijednosti nabave, počevši od ‘Hale za jahanje’ pa sve na dalje, a sve od kada traje njeno novo savezništvo i koalicija u Gradskom vijeću.

Prema saznanjima s kojim raspolaže NL dr. Stipislava Jadrijevića, pristigla je analiza koju su zatražila nadležna tijela u svezi ovih značajnih prekoračenja procijenjene vrijednosti projekta ‘Aglomeracija-Sinj’. Pitamo se zašto ta ista analiza nije prezentirana javnosti i gradskim vijećnicima na hitnoj tematskoj sjednici!? Ponovno neke čudne i zakulisne igre.

Uzimajući u obzir da je rok za konačnu odluku u osmom mjesecu, Nl dr. Stipislava Jadrijevića ukazuje da nas i ovdje Gradonačelnica sve želi dovesti pred gotov čin u kojem će Grad biti financijski oštećen za milijunski iznos.

Gradonačelnice, s obzirom da Vas je trenutno savezništvo i koalicija ostavila na Gradonačelničkom mjestu, radite u interesu grada, a ne o svom privatnom i interesu Vašeg novog savezništva. Gradonačelnice, trgnite se jer vrijeme neumoljivo curi, a ni Vas ni Vaših stavova nigdje.

Nl dr. Stipislava Jadrijevića
prof. dr. sc. Stipislav Jadrijević

Klub vijećnika Nl dr. Stipislava Jadrijevića
Predsjednik kluba vijećnika, Filip Klarić-Kukuz, mag. iur.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh