fruhwald
otvorena vrata

NL Mira Bulja i HDZ obilježili Dan neovisnosti

Autor/ica
Objavljeno: 8 listopada, 2013

dan_neovisnosti_sinj

Povodom Dana neovisnosti ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Sinju jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijenac su najprije položili vijećnici NL Mira Bulja.

‘Ovo je veliki dan hrvatske povijesti kada je Sabor donio povijesnu odluku o izlasku iz tadašnje države. Nakon toga znamo što se događalo, krvavi Domovinski rat nakon kojeg je Hrvatska dobila svoju nezavisnost. U čast i spomen na sve poginule branitelje položili smo vijenac i zapalili svijeću, kazao je Miro Bulj.

Nakon toga vijećnici NL Mira Bulja položili su vijenac kod biste prvog Hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana.

Povodom Dana neovisnosti RH vijenac je položilo izaslanstvo GO HDZ-a Sinj. Prigodnim riječima okupljenim stranačkim kolegama u sjećanje na iznimno važan datum hrvatske povijesti, kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, obratio se potpredsjednik GO HDZ-a Hrvoje Markulin.

‘Ovaj dan je možda malo nepravedno zapostavljen i donekle je u sjeni, pa smo se željeli točno na taj dan okupiti ovdje kao politička stranka, stranka koja je u tom trenutku vodila odlučujuću riječ u stvaranju hrvatske države. Želimo s ovoga mjesta poručiti da pamtimo te dane, da se sjećamo svih vrijednosti za kolje se tada ginulo i da smo spremni te vrijednosti izgrađivati i u budućnosti’, kazao je Markulin.

Potpredsjednik sinjskog HDZ-a Hrvoje Markulin na kraju je kazao kako nema ništa protiv toga da se pojedine obljetnice obilježavaju ranije.

‘Nemamo ništa protiv toga da se pojedine obljetnice obilježavaju dan ili dva prije, ali kada god bude moguće i kada budemo u prilici, točno na datume kada su se neki povijesni događaji odvijali nastojat ćemo baš taj datum obilježiti kako to priliči’.

U Trilju je sinoć služena misa za Domovinu i poginule branitelje, a nakon toga gradonačelnik Ivan Šipić sa suradnicima položio je vijenac kod spomenika svetoga Mihovila.

Načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak sa suradnicima danas je u Potravlju, u okviru proslave blagdana Gospe od Milosti, na spomenik poginulim braniteljima položio i vijenac povodom Dana neovisnosti.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh