svabo

‘Noć Cetinskog kraja’ u Sutivanu

Autor/ica
Objavljeno: 13 srpnja, 2013

bozicna_bajka-610x400

U Sutivanu na otoku Braču večeras će se održati ‘Noć Cetinskog kraja’. U okviru programa nastupit će Sinjsko pučko kazalište i klapa ‘Sveti Luka’ Otok.

Prema riječima predsjednika Sinjskog pučkog kazališta Željka Viculina, inicijator ovog kulturnog događaja je Sinjanka Ivna Jakić, rođena Alebić.

‘Ivna je u Bolu gledala našu predstavu ‘Božićna bajka’ i htjela je da ju izvedemo u Sutivanu. Mi smo na to rado pristali. Kako smo htjeli još dodatno obogatiti večer, dosjetili smo se da bi s nama mogla ići i klapa ‘Sveti Luka’ Otok s kojom i inače dobro surađujemo. Kako noć Cetinskog kraja ne bi bila prava bez arambaša, potrudili smo se i u suradnji s restoranom ‘Vreba’ iz Hrvaca napravili smo 300 arambaša kojima ćemo počastiti večerašnje posjetitelje. Gastronomsku ponudu obogatit ćemo i sinjskim uštipcima koje će pripremati naša Marija Vučković, poznatija kao Mara Uštipak, koja također putuje s nama u Sutivan’, naglasio je Viculin.

Sinjski kazalištarci sa sobom nose i promotivne materijale Turističke zajednice grada Sinja, kako bi večerašnje posjetitelje mogli upoznati s turističkom ponudom i vrednotama Cetinskog kraja.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh