fruhwald
otvorena vrata

15. Noć muzeja u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 29 siječnja, 2020
noć muzeja sinj

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u petak, 31. siječnja održat će se 15. Noć muzeja koja će uključiti preko 200 muzeja, galerija, knjižnica, arhiva, obrazovnih ustanova i udruga iz Hrvatske, a trajat će od 18  do jedan sat poslije ponoći. Ovogodišnja tema Noći muzeja su velike obljetnice.

Muzej Sinjske alke ove godine posjetiteljima će ponuditi Izložbu fotografija sa Svečane sinjske alke koja je održana u Vukovaru 2017. godine. Autori ove izložbe, koja će biti otvorena od 18 do 1 sat iza ponoći su Dario Njavro, Josip Krivačić, Miroslav Šlafhauzer i Petar Malbaša.

U okviru programa održat će se kviz s pitanjima iz alkarske tematike, a bit će predstavljena i nova mobilna aplikacija. Početak Alkarskog kviza najavljen je od 18 i 30 do 19 sati. Sudionici kviza će na svoje pametne telefone preuzet kviz aplikaciju ‘Koliko punata’, a troje najuspješnijih bit će nagrađeni knjigama koje je izdalo Viteško alkarsko društvo Sinj. Od 19 sati najavljeno je predavanje filmskog kritičara Daniela Rafaelića na temu medijskog praćenja Svečane Sinjske alke u Vukovaru.

Film ‘Svečana Sinjska alka u Vukovaru 6. svibnja 2017.’ – retrospektiva, redatelja Darka Puharića bit će predstavljen u 20 sati. Nakon predstavljanja filma, od 21 sat održat će se radionica ‘Potraga za alkarskim blagom’ Na radionici će posjetitelji imati zadatak pronaći mjesto gdje se u muzeju nalaze zadani citati, fotografije i predmeti, a troje najuspješnijih bit će nagrađeno. Projekcija snimke Svečane Sinjske alke u Vukovaru počet će u 21 sat.

izlozba dijalog

U Galeriji Sikirica postavljena je izložba suvremenog  njemačkog umjetnika Antona Högera , inače,ovogodišnjeg laureata ugledne međunarodne nagrade ‘Leonard da Vinci – The Universal Artist Award’
Njegovi radovi su poznati po nestvarnim, sanjarskim motivima u stilu manirizma. Fokus Hogerovih djela je u društvenim temama poput sadašnjeg položaja žena u društvu, ili pokušaja destrukcije čovjeka kroz nekvalitetan televizijski program. U njegovim djelima također nailazimo na tematske korpuse poput integracije, participacije i moći medija, kao i prerade povijesti. Izložba će biti otvorena do 06. veljače kada će se postav izmijeniti slikama Dietera Cornelsa Veera.

Muzej Cetinske krajine još uvijek se obnavlja pa će i ove godine za Noć muzeja sinjska publika ostati ‘zakinuta’ za novi postav koji, prema saznanjima, puno obećava.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh