BANNER FERATA

Noćni jahači i Zabranjeno pušenje za Josipa Žuru!

Autor/ica
Objavljeno: 12 srpnja, 2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Ante Botić

U organizaciji MK Noćni jahači Trilj u triljskom gradskom parku održava se 12. moto party koji, kao i svi dosadašnji, ima humanitarni karakter.

MK Noćni jahači donio je odluku kako će sav prihod od prodaje ulaznica za moto party, na kojem će večeras koncert održati Zabranjeno pušenje, biti uplaćen na poseban transakcijski račun otvoren u Splitskoj banci IBAN: HR1823300031553265811HRK. Na isti račun uz naznaku ‘pomoć za Josipa Žuru’ donacije mogu uplatiti i drugi građani kako bi se osigurao novac potreban za nastavak liječenja Josipa Žure iz Košuta.

Josip je rođen 5. srpnja 2005. godine. Već nakon rođenja dijagnosticirana mu je mijelomeningokela sa hidrocefalusom (najteži oblik zatvaranja neuralne cijevi), koja je ostavila za posljedicu potpunu invalidnost. Poslije dugogodišnjih neuspješnih pokušaja i operativnih zahvata u klinikama diljem Hrvatske, roditelji su Josipa odveli na daljnje liječenje i operacije u Njemačku, u dječju ortopedsku kliniku u mjestu Aschau, gdje je obavio nekoliko operativnih zahvata, uz ugradnju ortopedskih pomagala – ortoza, koje su mu djelomično ublažile stanje potpune invalidnosti.

‘Prije nekoliko tjedana bili smo na pregledu u Njemačkoj, gdje je Josip trebao obaviti operaciju oba koljena i stopala. No, operacija je odgođena jer je liječnik ustanovio da su mišići atrofirali, odnosno oslabili, pa ih treba donekle ojačati. Ako sve bude teklo prema planu, Josip će na operaciju sljedeće godine’, kazao je Josipov otac Jakov Žuro.

Cijena ulaznica za koncert je 40 kuna, a kao predgrupa Zabranjenom pušenju nastupit će sinjski bend Car i oni.

Danas poslijepodne, u 17 sati motoristi će održati defile od Trilja do Graba.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh