ALKARIC

Nogostup u Glavicama Gornjim još uvijek ‘na čekanju’

Autor/ica
Objavljeno: 16 veljače, 2021
glavice cesta

Dugoočekivani nastavak izgradnje nogostupa uz državni cestu D-219 u Glavicama Gornjim i dalje će biti samo jedna od neostvarenih želja mještana ovog sinjskog naselja.

Prije dvije godine Grad Sinj je izradio projektnu dokumentaciju za izgradnju nogostupa uz D-219 u Glavicama Gornjim na dionici Privija – Han, a prošle godine izradio je i projektnu dokumentaciju za izgradnju nogostupa uz D-219 na dionici Privija – Šuća. Nakon izrade glavnih projekata, oba projekta su predložena Hrvatskim cestama za uvrštavanje u plan za 2021. godinu.

Iz Hrvatskih cesta izvijestili su nas da su zaprimili prijedloge Grada Sinja da se u plan nabave radova za 2021. godine uvrste dva projekta i to:
– Sanacija kolnika s izgradnjom nogostupa Privija – Han uz DC219 u Glavicama, u dužini od 753 metra, čija procijenjena vrijednost radova iznosi 3 milijuna kuna bez PDV-a te
– Izgradnja nogostupa Šuća – Privija u Glavicama uz D219, u zahvatu ukupne duljine 2.600 metara, čija je procijenjena vrijednost radova 4 milijuna 500 tisuća kuna bez PDV-a.

Unatoč gotovim projektima, Glavičani će na nastavak izgradnje nogostupa uz D-219, čini se, morati pričekati još najmanje godinu dana.

‘Grad Sinj kao naručitelj izradio je projektnu dokumentaciju za navedene zahvate, no Hrvatske ceste nisu bile u mogućnosti osigurati financijska sredstva za njihovu realizaciju u tekućoj godini. Navedeni projekti bit će predloženi za naredni period financijskog planiranja Hrvatskih cesta’, odgovorili su nam iz Hrvatskih cesta.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh