banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Novih 96 slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj, u Splitu većina zaraženih kontakti oboljelih

Autor/ica
Objavljeno: 1 travnja, 2020
stozer

U posljednja 24 sata broj zaraženih u Hrvatskoj  porastao je za 96 i sada je ukupno zaraženo 963 osoba. Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za novinare je rekao kako je testirano  7680 osoba, a  12,52 posto testiranih je pozitivno.

‘Nema novopreminulih, na respiratoru su 34 bolesnika, opravljenih je  73. Prosječna dob zaraženih je 48,27 godina’,  izvijestio je ministar Vili Beroš.

Krunoslav Capak kazao je da 21.071 osoba u samoizolaciji te kako je  preko tisuću  zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, a 53 liječnika su pozitivna na koronavirus.

Komentirajući stanje u Splitu, gdje je skočio broj oboljelih, Capak je rekao kako se radi o žarištu u Solinu te kako će više znati kada se za svakoga utvrdi odakle su se zarazili. Iznio je i podatak kako za 90 posto oboljelih znaju da su kontakti provooboljelih od prije deset dana.

Ministar Davor Božinović rekao je kako se mijenja Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na način da se mijenja način izdavanja propusnica.

‘Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice’, rekao je Božinović na konferenciji.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh