Obavijest iz sinjskog Crvenog križa svima koji žele volontirati

Autor/ica
Objavljeno: 21 ožujka, 2020
crveni kriz sinj

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj podsjeća da su za sve građane u potrebi da su otvorene telefonske linije 021/ 822-200 za područje Grada Sinja, općina Otok, Hrvace i Dicmo te 021/831 135 za područje Grada Trilja, kao i e-mail info@gdck-sinj.hr.

Navedeni brojevi telefona i e-mail otvoreni su svakoga dana od 8 do 15 sati za sve osobe kojima je pomoć potrebna, a spadaju u rizičnu skupinu, kao i za sve osobe koje žele postati volonter Gradskog društva Crvenog križa Sinj.

Iz Crvenog križa Sinj ističu da im stižu brojni upiti građana koji su voljni pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna.

‘Sve te ljude upisujemo u sustav po područjima koje se javljaju kako bismo ih prema potrebama mogli aktivirati. Do sada smo dosta dobro pokrili naše područje. Kao što znate, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj djeluje na području dva grada Sinja i Trilja, te općina Dicmo, Otok i Hrvace. Organizirali smo se da na svakom mjestu sa područja kojem djeluje Crveni križ volonteri budu iz tog mjesta, jer oni najbolje poznaju teren, mjesto, ljude i potrebe svih zbog onih zbog koji su i postali volonteri’, ističu iz GD CK Sinj.

Za sada su volonterima dobro pokrivena područja općina Hrvace, Otok i Dicmo te gradova Trilja i Sinja, no ovisno o samoj situaciji i danima koji dolaze, ako bude potrebe uključivat će se i veći broj ljudi koji žele pomoći, jer veliko područje zahtijeva i veći broj ljudi.

‘Zahvaljujemo se veliko broju sportskih, kulturnih i svih drugih udruga s našeg kraja, kao i Facebook grupi ‘Ajmo bit ljudi’ koji stoje na raspolaganju i djeluju na terenu.

VAŽNO – svi oni koji žele pomagati, da bi postali volonter Gradskog društva Crvenog križa Sinj MORAJU biti punoljetni, dobroga zdravlja i imati VELIKU odgovornosti prema sebi i drugima, ne smiju biti starije osobe koje spadaju u rizične skupine.

‘Osobe koje žele volontirati u GD CK Sinj moraju doći u naše društvo kako bi ispunili obrasce i formulare, uzeli zaštite i upute te obilježje Crvenog križa. Ponavljamo da tek tada službeno mogu izaći na teren i svojim pomaganjem pomoći ljudima u potrebi’, kazao je ravnatelj Crvenog križa Sinj Ante Zorica.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh