dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Obavijest korisnicima vodnih usluga na području izvođenja radova Aglomeracije

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2023
prikljucak kanalizacija

Iz Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine uputili su obavijest korisnicima vodnih usluga na području izvođenja radova Aglomeracije:

Obavještavaju se korisnici naših usluga na području izvođenja radova aglomeracije da samovlasno ne priključuju svoje nekretnine na novoizgrađeni kanalizacijski sustav aglomeracije.

Svako drugo korištenje odnosno protupravno priključenje na komunalne vodne građevine kažnjivo je po čl. 62. Zakona o vodnim uslugama.

Sukladno Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga čl.10.st.1. i 2.:

Zabranjeno je samovlasno priključivanje nekretnine na vodoopskrbnu mrežu i mrežu javne odvodnje bez znanja i odobrenja isporučitelja usluge. Tako izvedene priključke isporučitelj usluge skinuti će na trošak korisnika usluge.

Isporučitelj usluge može na isti način skinuti priključak i obustaviti isporuku vodnih usluga ako korisnik usluge na nekretnini izvede nove interne vodovodne instalacije ili izvede rekonstrukcije i priključi ih bez pristanka isporučitelja usluge.

Isto tako ćemo biti prisiljeni pokrenuti zakonske postupke pred nadležnim tijelima te poduzeti sve za naknadu štete prouzročene nelegalnim korištenjem kanalizacije.

Naglašavamo da je projekt aglomeracije poseban projekt koji prolazi niz kontrola, te kada se zadovolje svi uvjeti korisnici kojima će biti omogućen priključak na kanalizacijsku mrežu biti će pravovremeno obaviješteni da podnesu zahtjev za priključenje.

ferata@ferata.hr
0997370409