HEP kultura Alkar

Obilježavanje 27. godišnjice osnutka 72. bojne Vojne policije

Autor/ica
Objavljeno: 12 prosinca, 2018

U organizaciji Udruge branitelja veterana 72. bojne vojne policije HV-a sutra, 13. prosinca u Sinju će se upriličiti proslava 27. obljetnice osnutka postrojbe.

Svečanost počinje u 10 sati i 15 minuta polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Frane. U 11 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se misa zadušnica za poginule pripadnike postrojbe.

Nakon Splita, Šibenika, Zadra i drugih mjesta ova ratna postrojba dobila je i svoju ulicu u Sinju. Tom prigodom u 11,30 sati svečano će biti otvoren Prolaz 72. bojne vojne policije, koji se nalazi između ulica Put Odrine i fra Ivana Markovića. Nakon toga u sinjskoj kino dvorani uslijedit će svečana akademija, a potom će se druženje sudionika proslave nastaviti u Vili Rustica na Radošiću.

Predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne vojne policije Zlatko Čipčić ističe kako su ponosni što će svoju obljetnicu proslaviti u Sinju, jer je za vrijeme Domovinskog rata na ovom području djelovala satnija Vojne policije Sinj. Posebno im je drago što 72. bojna VP dobiva svoju ulicu u Sinju.

‘Tijekom Domovinskog rata kroz postrojbu je prošlo više od 2.500 branitelja, 64 su ranjena, a njih 12 nikad se nije vratilo kući. Formirana 13. prosinca 1991. godine, ova je postrojba dala i posljednjeg poginulog pripadnika Hrvatske vojske u Domovinskom ratu Antu Bužančića. Svih svojih poginulih i umrlih suboraca sjetit ćemo se sutra u Sinju. Pozivamo sve bivše pripadnike, ali i prijatelje 72. bojne VP-a, Sinjane i Cetinjane da nam se pridruže na našoj proslavi’, kazao je predsjednik Udruge Zlatko Čipčić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh