miro bulj
hdz banner
sdp

Obilježen Dan žena na Hit radiju

Autor/ica
Objavljeno: 8 ožujka, 2021
Dan žena

Međunarodni dan žena 8. ožujka obilježava se u svijetu već 111 godina. Na taj dan slavi se hrabrost i odlučnost žena koje su imale osobitu ulogu u povijesti svojih zemalja i zajednica, te poziva na promjene koje će osnažiti ženska prava.

Ideja za obilježavanjem međunarodnog Dana žena prvi put se pojavila u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila javno su demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku.
Prvi Dan žena obilježen je 28. veljače 1909. u SAD-u. Prva međunarodna ženska konferencija održana je u Kopenhagenu 1910. te ustanovila ‘Međunarodni dan žena’.

Dan žena obilježili smo i na Hit radiju uz naše drage sponzore koji su darivale žene cvijećem, masažama, naušnicama i raznim drugim artiklima.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim poklonima ženama uljepšali njihov dan: Atelje cvit, cvjećarne: Mirta, Ruža, Florami i Kristijan, Emma i Mirta, pekarnica Pinjur, zlatarnica Vitić, Beauty centar Noa Skin i kozmetički salon Bellezza.

Svim ženama upućujemo iskrene čestitke za njihov dan.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh