Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Autor/ica
Objavljeno: 30 lipnja, 2020
slika

Izvor: Udruga Novi put

U skolopu projekta ‘Grad Sinj – prevencija ovisnosti (alkohol, duhan i opojne droge)’ kojeg financira Grad Sinj, udruga Novi put je 29. lipnja 2020. godine obilježila Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Glavna skupština UN-a 1987. proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći upozoriti svjetsku javnost na problem zlouporabe droga u društvu i potrebu aktivnog uključivanja svih subjekata, kako na globalnoj tako i na nacionalnoj razini, na djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

slika

Udruga Novi put je u suradnji sa Gradskom glazbom Sinj i Sinjskim mažoretkinjama, juniorskim timom organizirala 26. lipnja (petak) 2020. godine u 19:30 sati promenadni koncert ulicama Grada Sinja i tematska interaktivna predavanaja na temu ovisnosti o opojnim drogama, alkoholu i duhanu.

slika

Aktivnosti su imale za cilj upozoriti cjelokupnu javnost na raširenost zlouporabe droga u društvu, promicanje pozitivnih životnih vrijednosti i zdravih stilova življenja (kao što su bavljenje sportom, učenjem raznih plesova, učenjem sviranja raznih instrumenata i drugim aktivnostima) osobito kod mladih te doprinijeti zajedničkoj borbi protiv ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga.

‘Udruga Novi put kroz sve projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka, obitelji i zajednice. Zahvaljujemo se Gradskoj glazbi Sinj i Sinjskim mažoretkinjama na suradnji i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu’, ističu u udruzi Novi put.

Do kraja godine Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti po planu i programu na području grada Sinja i cetinskog kraja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh