bulj
hdz banner
sdp
Banner Ivan Sipic
Nezavisna lista mladih dicmo

Obilježena 20. godišnjica pogibije varaždinskih Puma

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipnja, 2014

Pume1

Planinarska udruga Dinaridi i Udruga 7. GBR ‘Pume’ iz Varaždina organizirali su obilježavanje 20. godišnjice od pogibije 31 pripadnika ‘Puma’ na Dinari za vrijeme Domovinskog rata, na Velikoj Divjakuši (1709 m n/v).

Svečanost je upriličena kod spomenika poginulim pripadnicima 7. GBR, koji je postavljen prije dvije godine. Podsjetimo, spomenik je sagrađen od dijelova crkve sv. Mihovila iz Kijeva, koju su na početku Domovinskog rata razrušili pobunjeni Srbi.

Rješenje za sam spomenik dao je triljski restaurator Anton Vuko koji je ujedno i bio izvođač radova. U okviru današnjeg programa upriličen je obilazak novoizgrađene planinarske kuće ‘Pume’.

Na svečanosti su nazočili obitelji i suborci poginulih branitelja, dožupani splitsko-dalmatinske i šibensko-kninske županije, Luka Brčić i Vrdoljak, izaslanstva Sinja, Knina, Vrlike, Hrvaca te djelatni i umirovljeni pripadnici HV-a među kojima su bili generali Rahim Ademi i Zdravko Jakop.

Misu zadušnicu za poginule branitelje predvodio je uz koncelebraciju don Adolfa Višatickog župnika Lišana, pater Ivica Horvat, policijski kapelan policijske uprave Varaždinske.

Za sve nazočne na ovoj svečanosti organizator je pripremio prigodnu okrjepu, odnosno oko 400 porcija vojničkog graha i piće.

pume2

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh